Vilket piano behövs?

För att kunna använda Hands On Piano behöver du ha ett keyboard eller digitalpiano med MIDI-funktion. Allra bäst spelkänsla får du om du spelar på ett riktigt digitalpiano, men Hands On Piano fungerar också bra med ett enklare keyboard utan eget ljud. Hands On Piano skapar då pianoljudet själv, men datorn kan behöva externa högtalare för att ljudet ska höras ordentligt. Alternativt kan du använda hörlurar.

I många av låtarna räcker det med ett piano med tre oktaver (se bilden till vänster). För att kunna spela de mer avancerade låtarna behöver du ett piano där många oktaver finns med. Detta gäller också om ni vill spela flera personer samtidigt.

Vad krävs av datorn?

Under utvecklingen av Hands On Piano har vi prioriterat att programmet ska fungera på så många datorer som möjligt. Hands On Piano kräver ett grafikkort som fungerar för datorspel. Datorn bör vara uppkopplad till Internet när du aktiverar programmet. Därefter kan du använda programmet utan uppkoppling. Vi tillhandahåller idag Hands On Piano för datorer med Windows (XP eller senare) och kommer så småningom också att kunna erbjuda en Mac-version.

Det enda du behöver för att kunna spela...

...är ett keyboard eller digitalpiano med MIDI, en dator och Hands On Piano. Det finns två principiellt olika alternativ, som illustreras som två olikfärgade ovaler i figuren till höger. På bilderna ovan och nedan ser du hur det kan se ut i verkligheten.

Allegretto Software AB. All rights reserved.