Du får feedback på hur du spelar

För att underlätta lärande ger Hands On Piano dig feedback på hur du spelar. När du trycker ner rätt tangent, markeras aktuell not och fallande tangent grön. När du trycker ner fel tangent, markeras aktuell not och tangent röd. Om du trycker ner en tangent för tidigt eller för sent, så kan du också få feedback på detta.

Låtarna köps efter hand med intjänade spelpengar

Varje gång du spelar en låt tjänar du spelpengar. Dessa kan användas till att köpa nya låtar. Varje gång du väljer att öva på en låt, tjänar du en fast summa spelpengar som är oberoende av prestation. När du väljer att framträda med en låt, tjänar du spelpengar utifrån hur bra du spelar. Du kan välja vilken risk du vill ta genom att välja scen. Om du väljer en liten scen, riskerar du mindre än om du väljer en stor scen; lönen baseras dels på hur bra du spelar, dels på kostnader för uppträdandet. Kostnaderna för att framträda på en stor scen är större än kostnaderna för att uppträda på en liten scen.

Du kan välja hur du vill att det ska se ut på skärmen

Det finns stora möjligheter för dig att själv välja inställningar i Hands On Piano. Om du inte vill specialjustera alla inställningar kan du under "Snabbval" i "Inställningar" välja ett av tre förinställda alternativ med en enkel tangenttryckning:

Du kan också specialjustera inställningar utifrån egna önskemål. Bland annat kan du välja:

Du kan spela 79 olika låtar

I Hands On Piano finns 79 låtar av varierande slag. Över 40 låtar har specialkomponerats för Hands On Piano för att ge variation och för att täcka olika pedagogiska aspekter. I de klassiska kompositioner som vi arrangerat för Hands On Piano återfinner du våra mest älskade tonsättare, till exempel Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms och Chopin. Vi har också inkluderat traditionella visor såsom Greensleeves, Bjällerklang och Gubben Noak.

Välj att spela med höger och/eller vänster hand

I Hands On Piano kan du välja om du vill spela med en hand eller med båda händerna. Med höger hand spelar du diskant, som ofta utgör melodi. Med vänster hand spelar du bas, som kan utgöra såväl melodi som komp.

Allegretto Software AB. All rights reserved.

1

2

3